Kuinka valitsen parhaan siirrettävän ilmastointilaitteen?

Lämmin kesä on toivottavasti pian taas täällä, ja moni pohtiikin jo kuumeisesti, kuinka valita paras mahdollinen siirrettävä ilmastointilaite. Olemme koonneet tähän artikkeliin muutamia seikkoja, joita siirrettävän ilmastointilaitteen valinnassa kannattaa ottaa huomioon.

Ilmastointilaitteen tärkeitä omainaisuuksia

Kun tavoitteena on valita paras siirrettävä ilmastointilaite, on erityisen tärkeää valita viilennysteho huoneen koon mukaan. Suuremmassa huoneessa tarvitaan tietysti enemmän viilennystehoa kuin pienemmässä huoneessa. Liian pienitehoisesta laitteesta ei ole juurikaan iloa, joten oikean viilennystehon valitseminen on kaiken A ja O. Yleisesti suositellaan valitsemaan ilmastointilaite siten, että sen teho on suurempi kuin olit ajatellut tarvitsevasi. Näin sinulle jää jopa hieman pelivaraa, jos tarvitsetkin laitetta myöhemmin myös hieman suuremmassa huoneessa. Lisäksi olet varmasti huomannut viileän ilman leviävän nopeasti muualle valitsemastasi huoneesta, joten hieman tehokkaampi laite tulee tarpeeseen jo tästäkin syystä. Tehokasta laitetta ei myöskään välttämättä tarvitse käyttää täysillä, jolloin se yleensä pitää tavallista hiljaisempaa ääntä.

Tästä päästäänkin toiseen siirrettävän ilmastointilaitteen tärkeään ominaisuuteen, nimittäin sen äänitasoon. Ei voida liiaksi korostaa, että muista kiinnittää erityistä huomiota myös laitteen äänitasoon. Liian kovaääninen laite on omiaan aiheuttamaan tyytymättömyyttä ja jopa ärtymystä. Varmista siis jo etukäteen, kuinka kovaa ääntä valitsemasi malli pitää ja onko laitteen äänitasoa mahdollista säädellä tinkimättä liikaa sen viilennystehosta. Et suinkaan halua ostaa siirrettävää ilmastointilaitetta, joka pitää hereillä kaikki vauvasta vaariin valoisina kesäöinä!

Sovellukset ja muut ekstrat

Jos haluat hifistellä uudella ilmastointilaitteellasi, saatat toivoa, että laitetta on esimerkiksi mahdollista ohjata oman sovelluksen avulla tai että laitteesta löytyy muita ekstraominaisuuksia tai ylimääräisiä osia. Osa ilmastointilaitteista saattaa sisältää jopa ikkunakitin. Tutustu siis huolellisesti valitsemasi laitteen erityisominaisuuksiin, jos koet ne itsellesi tärkeiksi!

24 Feb 2024